العصير
عصير الموز واللوز
المقادير:
• 4 ثمرات موز.
• كوبا لبن حليب.
• ربع كوب لوز أبيض منزوع القشور ومبشور.
• ثلاتة ملاعق سكر أو حسب الرغبة.
• عصير ليمونة.
الطريقة:
اضربي المقادير دي كلها مع بعضها في الخلاط لغاية ما يمتزج الخليط كويس بعد كده صبي العصير في كوبايات مع قطع تلج، وبالهنا والشفا.
السلطة
سلطة الزبادي بالخيار
المقادير:
• 2 علبة زبادي.
• خمس ثمرات خيار.
• ملعقة ليمون.
• ملح.
• ملعقة نعناع مجفف.
الطريقة:
هاتي طبق السلطة وقطعي الخيار مكعبات صغيرة، وبعد كده ضيفي إليه الزبادي والملح والليمون والنعناع، وللتجميل زيني الطبق بورق النعناع الطازج. وبالهنا والشفا.
طبق الشوربة
شوربة الدجاج بالكريمة
المقادير:
• نصف كوب دجاج مقطع قطع صغيرة ومسلوقة.
• علبة زبادي.
• ملعقة نشا.
• 3 ملاعق طحينة بيضة.
• نصف كوب زبدة.
• نصف كوب حبوب الذرة (حسب الرغبة).
• 1و1/2 مكعب مرق الدجاج.
• 3 كوبايات ميه.
الطريقة:
اضربي الزبدة السايحة + مرقة الدجاج + الطحينة + النشا + الزبادي + 3 كوبايات المية في الخلاط كويس.
بعد كده حطي الخليط ده على النار لغاية ما يغلي مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي إليه قطع الدجاج والذرة وسيبيه على نار هادية لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تحسي إن الشوربة بقت ثقيلة ومتجانسة. بعد كده حطيها في أطباق الشوربة وضيفي إليها الفلفل الأسود وقطع التوست المحمر والليمون حسب الرغبة.
وبالهنا والشفا
الطبق الرئيسي
شيش طاووق بالرز
المقادير:
• كيلو صدور دجاج بدون عظم وقطعيها على شكل مربعات.
• ملعقة كبيرة زيت زيتون.
• ملعقة صغيرة ملح.
• عصير ليمونة.
• فلفل أسود.
• ثوم مطحون مفروم.
• 6 قطع طماطم.
• فلفل أخضر مقطع شرائح.
• بصل مقطع لمربعات.
الطريقة
تجهز التتبيلة عن طريق تقطيع البصل ثم ضربه في الخلاط ويخلط مع عصير الليمون وزيت الزيتون والثوم والملح والفلفل الأسود ويخلط جيداً.
بعد كده تضاف قطع الدجاج فوق التتبيلة السابقة ثم تغطى وتترك لمدة ساعتين أو أكثر لغاية ما يمتص الدجاج التتبيلة.
بعد كده حضري أسياخ الشيش طاووق وحطي الدجاج في السيخ بالتناوب مع البصل والطماطم والفلفل الأخضر، واشويها على الفحم أو في شواية الفرن لغاية ما تلاقيها استوت، بس خدي بالك إنك تقلبيها على جميع النواحي علشان تستوي من جميع النواحي.
في الفترة اللي هي بتستوي فيها تكوني إنتِ جهزتِ الطبق اللي هتقدميها فيه بإنك تقطعي فيه بقدونس وعلى الأطراف شرائح الليمون والطماطم، وبعد ما تستوي اللحمة حطيها في طبق التقديم ومعاه طبق رز وبالهنا والشفا.
طبق الحلو
بلح الشام
طبق الحلو اللي معانا النهارده هو "بلح الشام"
المقادير:
• كوباية مية.
• 1 كوب دقيق أبيض.
• 1 ملعقة كبيرة زيت أو زبدة.
• 3 بيضات.
• ذرة ملح.
• زيت للتحمير.
• شربات.
• فانيليا.
الطريقة
هاتي الدقيق وانخليه وبعد كده ضيفي إليه ذرة الملح.
بعد كده هاتي صينية وحطي فيها كوباية المية وضيفي إليها ملعقة الزيت أو الزبدة وحطيها على النار، ولما تلاقي المية بدأت في الغليان ضيفي إليها الدقيق دفعة واحدة بس خدي بالك إنك تهدي النار وتقلبي بسرعة الخليط ده كله مع بعضه كويس علشان مايتجمعش العجين ويسيب أثر في الصينية.
بعد كده شيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد، وبعد كده حطي فيه بيضة وضيفي إليها رشة فانيليا وقلبيه مع بعضه كويس، وبعد كده حطي بيضة تانية وقلبيهم كويس، وحطي بيضة تالتة وقلبيهم كويس بعد كده لما تلاقي العجينة لينة هاتي الصينية اللي هتقلي فيها وحطي فيها كمية كبيرة من الزيت وسخني الزيت، وبعد كده حطي العجينة اللي عندك في كيس فيه بلبلة أو باستخدام ماكينة بلح الشام، وعندما يسخن الزيت نضغط على الكيس فينزل بلح الشام ونقطعه بحرف سكين حسب الطول اللي إنتِ عايزاه فيه لينزل في الزيت الساخن، كرري هذه العملية لغاية ما تلاقي العجينة خلصت.
سيبيه في الزيت لغاية ما تلاقي لونه أصفر أو يكون دهبي، بعد كده شيليه من على النار وحطيه في مصفاه علشان يتصفى منه الزيت، بعد كده حطيه في الشربات وبعد خمس دقائق شيليه وحطيه في مصفاة تانية علشان يتصفى منه الشربات، بعد كده حطيه في طبق التقديم ورشي عليه جوز الهند.
وبالهنا والشفا..
خدي بالك
إنك ماتحطيش البلح وهو ساخن في الشربات.
ودي كمان طريقة عمل شربات بلح الشام:
مقادير الشربات:
• 1/2 كوب سكر.
• 3/4 كوب مية.
• عصير ليمونة.
• فانيليا.
طريقة عمل الشربات:
حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة.
بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد
والف هنا وشفا